«Він дуже хворий»: матір політв’язня Клиха поговорила з Денісовою

 «Він дуже хворий»: матір політв’язня Клиха поговорила з Денісовою
Станіслав Клих

За словами Тамари Клих, її син просить принести дитячі книжки

Матір українського політв’язня Станіслава Клиха серйозно стурбована його станом здоров’я.

Про це 5 липня Уповноважений Верховної  Ради України з прав людини Людмила Денісова написала у Facebook.

«Телефоном поговорила з Тамарою Іванівною - мамою Станіслава Клиха. Вона сказала, що зараз її син дійсно в психіатричній лікарні. Це підтвердили і правозахисниця Тетяна Щур, і адвокат Катерина Бур’ян. Станіслава чимось лікували, він краще себе почуває, але по очах видно, що він, безумовно, дуже хворий», - написала Денісова.

Вона зазначила, що інформація зі ЗМІ, за словами Тамари Іванівни, про добре почуття Клиха, надана російським омбудсменом, застаріла.

«Турбує те, що Станіслав попросив дитячі книжки. Коли мати була у нього 2 місяці тому, він теж увесь час говорив про дитинство. Вже тоді це її насторожило. Зараз Тамара Клих не може поїхати до сина, оскільки вона сама дуже погано почувається, в неї великі проблеми зі здоров’ям. Все ж таки їй 75 років», - повідомила омбудсмен.

Денісова додала, що матері Клиха телефонував український консул і повідомив, що 11-12 липня намагатиметься потрапити до Станіслава, якщо його допустять.

«Консульство контролює ситуацію і, слава Богу, що стало відоме місцезнаходження Станіслава. Тамара Клих не довіряє інформації, яку отримує з різних джерел щодо свого сина, і тому дуже б хотіла, щоб мене допустили до її нього. Адже довіра в неї є тільки до нас, потрібно, щоб ми своїми очима побачили, що ж там дійсно відбувається зі Станіславом», - підкреслила омбудсмен.

Вона заявила, що вкотре звертатиметься до комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, щоб вона посприяла візиту Денісової до українських  політв’язнів в Росії, насамперед, до тих, хто оголосив голодування та чий стан здоров’я викликає занепокоєння – до Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Олега Сенцова, Еміра Усеїна Куку.

Раніше повідомлялося, що український політв’язень Станіслав Клих, засуджений у Росії до 20 років тюрми, перебуває в обласній тюремній психлікарні Магнітогорська, де йому роблять «якісь щеплення».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: