Адміністрація Трампа відновила процедуру депортації нелегалів з США, - Reuters

Адміністрація Трампа відновила процедуру депортації нелегалів з США, - Reuters
Адміністрація Трампа відновила процедуру депортації нелегалів з США

З 1 березня по 31 травня прокурори США вирішили відновити 1329 справ щодо нелегальних іммігрантів

Адміністрація президента США Дональда Трампа вирішила відновити процедуру депортації нелегальних іммігрантів, яку свого часу зупинив Білий дім під керівництвом екс-президента Барака Обами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані влади і документи з судів.

Так, агентство наводить як приклад ситуацію 38-річного художника Джилберто Веласкеса з Сальвадору, який нелегально прибув в США і з 2005 року жив на території держави, але так і не став його законним громадянином.

У 2011 році Обама вирішив відкласти процедуру депортації для нелегальних іммігрантів, якщо у них є зв'язки з США і вони не становлять загрози для громадськості. Завдяки цьому Веласкес зміг і далі жити в США.

Проте, минулого місяця він отримав повідомлення про те, що його справа про депортацію знову буде розглянута.

За даними Reuters, адміністрація Трампа вирішила відновити справи сотень нелегальних іммігрантів, яких при Обамі вирішено було не депортувати.

Відзначається, що з 1 березня по 31 травня прокурори вирішили відновити 1329 справ щодо нелегальних іммігрантів. Для порівняння, при Обамі було продовжено 430 таких справ за весь 2016 рік.

Представник імміграційної і митної поліції США Дженніфер Ельзеа підтвердила, що відомство почало відновлювати справи щодо тих нелегалів, які «були арештовані або засуджені за злочин з моменту закриття справи».

Як повідомляв «Главком», петицію з вимогою скасувати указ Дональда Трампа про заборону на 90 днів в'їзду в США громадян із семи ісламських держав також підписали 18 нобелівських лауреатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: