Адвокат Умерова оскаржив вирок суду

Адвокат Умерова оскаржив вирок суду
Ільмі Умеров і його адвокат Едем Семедляев

Повний текст вироку адвокат Умерова зможе отримали лише 2 жовтня

Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова Едем Семедляев оскаржив вирок «кримського суду». Про це Семедляев повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні подав коротку апеляційну скаргу на вирок Ільмі Умерову, а також ознайомився з протоколом судового засідання», - написав Семедляев.

При цьому захисник уточнив, що в понеділок, 2 жовтня, йому обіцяли видати повний текст вироку.

«Після чого підготую доповнення до апеляційної скарги», - зазначив Семедляев.

Нагадаємо, у середу, 27 вересня, підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі УмероваУмерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Адвокат Микола Полозов заявив, що з урахуванням стану здоров'я Умерова засудження його на два роки колонії рівносильно смертному вироку.

Російський прокурор запросив покарання для Ільмі Умерова у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.

У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його звинувачують за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). Затримання, обшук та порушення кримінальної справи, тримання Умерова в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи викликало громадський та міжнародний резонанс.

7 червня 2017 року підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд розпочав розгляд справи Умерова по суті.

Ільмі Умеров вважає порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: