Афганістан розслідує, чи використовували таліби російські прилади нічного бачення

Афганістан розслідує, чи використовували таліби російські прилади нічного бачення

В бійців Талібану із 2016 року все частіше почали знаходити високотехнологічну зброю

Представники афганського уряду визнали, що бійці терористичного угрупування Талібан отримали в своє розпорядження прилади нічного бачення. При цьому вони відмовилися коментувати інформацію про те, що дану техніку терористи отримали із РФ. Хоча із іншого боку Кабул має намір провести власне розслідування із цього питання, щоб встановити чи подібні заяви є виправданими. Про це пише Voice of America.  

Представники афганського уряду наголошують на тому, що в розпорядженні Талібану незначна кількість приладів нічного бачення. Переважно їх використовують під час операцій в провінціях Фарах і Хелманд. Раніше до цього американські ЗМІ писали про те, що Талібан, використовуючи прилади нічного бачення, знищив вісім бійців національної армії Афганістану у провінції Фарах.

Хоча російське посольство в Кабулі заперечує факт можливого постачання високотехнологічного обладнання Талібану, доповідь ООН 2016 року говорила про те, що бійці даного терористичного угруповання отримали в своє розпорядження високотехнологічне обладнання і зброю. В тому числі мова йде про снайперські гвинтівки, лазерні приціли і прилади нічного бачення, які потім знаходили в бійців Талібану.

Саме терористичне угруповання стверджує про те, що отримує відповідне обладнання внаслідок боїв із бійцями Афганської армії. Експерти не виключають, що таліби могли отримати доступ до високотехнологічної зброї через доступ до конвоїв НАТО із постачання або на зовнішніх ринках. Перш за все мова йде про ринки в Пакистані, де продаються китайські версії російського і американського озброєння.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: