Активи Азарова досі арештовані – ГПУ

Активи Азарова досі арештовані – ГПУ

Європейський суд 19 грудня зняв санкції з Азарова

Арешт активів у кримінальних провадженнях посадовців з оточення Януковича триватиме незалежно від дії адміністративних санкцій ЄС та Швейцарії, заявили в ГПУ

Активи екс-прем'єра Миколи Азарова в Україні і за кордоном залишаються арештованими, незважаючи на зняття судом ЄС санкцій.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook.

«Практично всі виявлені активи колишніх високопосадовців (оточення) часів Януковича, у тому числі Азарова, арештовані в рамках відповідних кримінальних проваджень як в Україні, так і за кордоном», - зазначив він.

За словами Лисенка, арешт згаданих активів у кримінальних провадженнях триватиме незалежно від дії адміністративних санкцій ЄС та Швейцарії, активи можуть бути повернуті в Україну після набрання законної сили відповідними рішеннями суду.

Як повідомив речник ГПУ, станом на сьогодні адміністративні санкції ЄС діють стосовно 13 українських екс-високопосадовців, Швейцарії – стосовно 18.

«Скасування судом ЄС прийнятих у попередніх роках рішень Ради ЄС щодо продовження санкцій стосовно окремих осіб не впливає на чинний санкційний режим Європейського Союзу», - підкреслив Лисенко.

Також він додав, що уряд Швейцарії вирішив продовжити ще на рік санкції стосовно оточення Януковича.

Раніше повідомлялося, що Європейський суд задовольнив апеляцію колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова проти Ради Євросоюзу і 19 грудня зняв з нього санкції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: