Американський корабель знову обстріляв військове судно Ірану

Американський корабель знову обстріляв військове судно Ірану
USS Nimitz наблизився до патрульних судів Ірану і зробив попереджувальний постріл

Про інцидент повідомив Іранський корпус вартових Ісламської революції

Іранський корпус вартових Ісламської революції заявив, що авіаносець ВМС США наблизився до патрульних судів Ірану і зробив попереджувальний постріл. Вартові Ісламської революції називають це «провокаційним» кроком. Корпус вартових повідомляє, що небезпечна взаємодія сталася 29 липня вдень, після чого кораблі ВМС США покинули цей район.

Повідомляється, що американський авіаносець класу USS Nimitz і супроводжуючий його корабель перебували під наглядом іранських фрегатів. Авіаносець направив вертоліт до іранської нафтогазової платформі Resalat і близько підійшов до іранських кораблів, йдеться в повідомленнях іранських інформаційних агентств.

Минулого тижня патрульний корабель ВМС США зробив попереджувальні постріли по іранському кораблю вартових Ісламської революції в північній частині Перської затоки, коли той перекрив хід американському кораблю, заявили військові США. Центральне командування США повідомило, що USS Thunderbolt здійснив попереджувальні постріли 25 липня після того, як іранське судно проігнорувало спроби встановити з ним радіозв'язок. Повідомляється, що корабель Корпусу вартових Ісламської революції здійснив «небезпечну і непрофесійну взаємодію» в міжнародних водах і ігнорував попереджають сирени і спалахи, випущені з Thunderbolt.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: