Антикорупційна прокуратура змінила підозру Насірову

Антикорупційна прокуратура змінила підозру Насірову
Роман Насіров у суді

Захист Насірова обрав тактику відкриття кримінальних проваджень стосовно прокурорів, детективів та інших співробітників НАБУ, - повідомили в Антикорупційній прокуратурі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура змінила підозру відстороненому голові ДФС Роману Насірову і завершила досудове слідство у кримінальному провадженні щодо нього. Про це САП повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«За наслідками проведеного досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно громадянина України та Великої Британії — голови ДФС України Насірова Р.М., а також керівника Департаменту ДФС України Новікова В.К., останнім повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри, про завершення досудового розслідування і відкриття матеріалів кримінального провадження у порядку ст.290 КПК України», - йдеться у повідомленні.

У САП уточнили, що відповідно до остаточно висунутої підозри Роман Насіров, крім раніше інкримінованого зловживання владою та службовим становищем (ст. 364 КК України) підозрюється також у службовому підробленні (ст.366 КК України) вчиненому під час прийняття рішень про розстрочення податкових зобов’язань та боргу, а також під час інформування Міністерство фінансів України про відсутність розстрочень, що виходять за межі одного бюджетного року (які надавались саме ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ «Фірма ХАС», ТОВ «Карпатнадраінвест»).

«На даний час зібрана доказова база у кримінальному провадженні прокурорами оцінена як достатня для завершення досудового розслідування, та, за відсутності доказів сторони захисту, які б спростовували висунуту підозру, для направлення до суду обвинувального акту», - уточнили в САП.

При цьому у відомстві наголосили, що захист Насірова обрав тактику відкриття кримінальних проваджень стосовно прокурорів, детективів та інших співробітників НАБ України щодо їх начебто неправомірних дій під час затримання, повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу екс-голові ДФС.

Нагадаємо, 11 липня суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про скасування рішення про арешт майна тимчасово відстороненого з посади голови ДФС Романа Насірова.

Як відомо, Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави. Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Насірову. 16 березня за Насірова внесли заставу 100 млн грн і він вийшов на волю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: