Антикорупційне бюро розслідує кримінальні провадження на 87 млрд грн

Антикорупційне бюро розслідує кримінальні провадження на 87 млрд грн
Глава НАБУ Артем Ситник

За словами Ситника, на стадії виконання перебуває низка рішень про стягнення на користь держави майже 90 млн грн

Сума збитків від злочинів, що розслідуються детективами Національного антикорупційного бюро, становить 87 млрд грн. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

«136 млн грн відшкодовано збитків по тих провадженнях, які передано до суду, попереджено розкрадання 879 млн грн. Загальна сума збитків, яка встановлена по тих провадженнях, які розслідуються, складають 87 млрд грн. Ще 27 млн грн - це кошти, які конфісковані за рішенням суду», - сказав Ситник.

Також, за словами Ситника, на стадії виконання перебуває низка рішень про стягнення на користь держави майже 90 млн грн. «30 млн грн (з них - ред.), це угода, яка була укладена по так званій «газовій справі», де діяла злочинна організація, яку очолював народний депутат Онищенко, 57 млн - це результат розгляду позову НАБУ і скасування договору між ПАТ «Азот» і «Черкасиобленерго», і ряд інших угод, які затверджені зараз по кримінальних провадженнях і ряд сум, які реалізовуються по тих позовах, які подавалися НАБУ до господарських судів», - зазначив директор НАБУ.

Він повідомив, що станом на 30 червня 2017 року в провадженні детективів НАБУ перебувало 371 кримінальне провадження. Щодо 121 особи складено обвинувальний висновок, 78 кримінальних проваджень передано до суду і зараз розглядаються по суті і по 16 справах є обвинувальні вироки, які набрали законної сили.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: