Антимонопольний комітет за 15 днів до виборів намагається погодити сумнівну угоду, потрібну Медведчуку?

Антимонопольний комітет за 15 днів до виборів намагається погодити сумнівну угоду, потрібну Медведчуку?

Антимонопольний комітет повинен узгодити перепродаж понад 50% акцій ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» білоруській компанії

За два тижні до виборів, на засідання Антимонопольного комітету винесли питання про переоформлення понад 50% акцій ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», який олігарх Віктор Медведчука використовує для поставок дизельного палива компанії Роснефть.

Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці в соцмережі  Facebook.

Раніше Антимонопольний комітет України прийняв до розгляду заяву білоруського «Нефтебитумного заводу» про придбання понад 50% акцій ТОВ «Прикарпатзахідтранс», , що експлуатує українську ділянку нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

«Сьогодні, за два тижні до виборів, на засідання Антимонопольного комітету винесли делікатне питання. Воно стосується переоформлення одного з ключових активів, який потрапив під контроль Медведчука... Це нафтопродуктопровід під назвою «ПрикарпатЗахідтранс», який клан Медведчука використовує для поставок дизельного палива компанії Роснефть на український ринок», - написав Лещенко.

Він пояснив, що раніше труба належала російській державі.

«Пізніше рівненська суддя провернула схематоз і трубопровід опинився у пов'язаної з Медведчуком швейцарської фірми-прокладки. Ну і ось тепер, за 17 днів до виборів, Антимонопольний комітет повинен узгодити перепродаж труби ... білоруській компанії. Особливо ніхто вже не ховається. Покупцем труби у швейцарській прокладці клану Медведчука заявився ... «нафтобітумний завод», - зазначив нардеп.

Лещенко заявив що засідання Антимонопольного комітету перенесли.

.png_31

Зазначимо, «Прикарпатзахідтранс» експлуатує трубопровід довжиною близько 1100 км, призначений для перекачування дизельного палива з Росії та Білорусі, а також для внутрішніх потреб України і транзиту в Європу.

У 2016 році власником «Прикарпатзахідтрансу» стала Швейцарська «International Trading Partners AG», придбавши його у російської кампанії «Транснефть».

Власником «International Trading Partners AG» значиться громадянин Німеччини Анатолій Шефер. За словами ЗМІ, він входить в оточення українського «кума Путіна» Віктора Медведчука, з яким нещодавно зустрічався Олександр Лукашенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: