АТО: троє українських воїнів поранені, Широкине – під щільним ворожим вогнем

АТО: троє українських воїнів поранені, Широкине – під щільним ворожим вогнем
АТО на Донбасі

Бойовики застосовують заборонену великокаліберну артилерію й танки

Ситуація в районі проведення АТО напружена. Бойовики активно застосовують важке озброєння, що заборонене Мінськими домовленостями, переважно у темну пору доби.

Про це на брифінгу заявив речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

«Російсько-окупаційні війська здійснили серію провокацій у Попаснянському та Новоайдарському районах, відкривши вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. З 10-ї вечора в хід пішло важке озброєння. Ворог стріляв з 82- та 120-мм мінометів поблизу Новозванівки і Кримського та загалом випустив 20 мін», - розповів він про ситуацію на Луганському напрямку.

За словами Мотузяника, на Донецькому напрямку «гарячі точки» – незмінні. Це район Донецького аеропорту, що включає Авдіївку, Опитне і позицію «Шахта Бутовка», а також район селища Луганське, що знаходиться на Світлодарській дузі.

«Бойовики зосередили вогонь на українських позиціях біля Авдіївки і Опитного. По ним випустили 235 мінометних мін. Кожен мінометний обстріл з боку бойовиків супроводжувався вогнем з легкого озброєння. Ще одна збройна провокація зафіксована поблизу Зайцевого», - зазначив речник.

Він наголосив, що на Маріупольському напрямку фіксується найбільша активність бойовиків. Майже усі обстріли були з важкого озброєння або бронетехніки, зокрема танків та БМП.

«Під щільний вогонь попало Широкине – тут окупанти відкрили вогонь зі 152-мм артилерії, 120-мм мінометів і танків. Мінометні обстріли також фіксувалися біля Мар’їнки, Краногорівки, Талаківки і Водяного, а біля Павлополя бойовики двічі здійснювали обстріли з БМП», - розповів Мотузяник.

Він констатував, що за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, троє отримали поранення.

«Усі вони вже знаходяться в лікарнях та отримують медичну допомогу», - запевнив речник Міноборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: