Аудитор НАБУ вважає ганьбою для українців залучати іноземців у владу

Аудитор НАБУ вважає ганьбою для українців залучати іноземців у владу
Володимир Василенко (фото: tyzhden.ua)

Володимир Василенко вважає, що влада відсуває на мергінес достойних українських фахівців

На високих урядових посадах мають працювати виключно українці. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів представник комісії зовнішнього контролю, яка буде здійснювати аудит Національного антикорупційного бюро, Володимир Василенко. Він стверджує, що після втечі Януковича нова влада одразу почала запрошувати на урядові посади іноземців, а це, в свою чергу, принижує гідність українців. Василенко впевнений, що серед українців є багато чудових фахівців та спеціалістів своєї справи, яких влада відсуває на другий план. «Коли після втечі Януковича була сформована нова влада, вона одразу почала запрошувати на різноманітні посади, в тому числі, міністерські, іноземців. На мій погляд, це принижує гідність української нації – серед українців є багато фахових людей, але вони відсунуті владою на маргінес», - пояснює аудитор.

На його думку, іноземці, що працювали в Україні на урядових посадах, насправді нічого корисного для країни не зробили. Також Василенко стверджує, що були і ті, хто бачив замість нього на цій посаді аудитора якогось іноземного фахівця. «Іноземці, які тут пропрацювали, нічого не зробили корисного для України. Просто заробили гроші і поїхали геть. А ті грантоїди, що ставлять під сумнів мою порядність і спроможність бути незалежним, виконували замовлення іноземної держави, яка бажала, аби членом НАБУ від парламенту був обов’язково іноземець», - коментує представник комісії.

Також Василенко додає, що іноземних фахівців та експертів можна та потрібно залучати, але вони не повинні обіймати високі посади. За його словами, іноземці можуть виступати експертами, консультантами та отримувати за це високу зарплатню та відповідні повноваження, якщо їхні знання і досвід вартують цього. Але ні в якому разі не можна робити їх топовими фігурами в органах управління та контрольних органах.

Детальніше тут: «Аудитор НАБУ Володимир Василенко: Писаки з грантоїдської спільноти малюють мій портрет з власного бруду»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: