Аваков і посол Італії обговорили справу заарештованого нацгвардійця Марківа

Аваков і посол Італії обговорили справу заарештованого нацгвардійця Марківа
Арештований в Італії нацгвардієць Віталій Марків

Аваков підкреслив, що Марків не має ніякого відношення до трагічної смерті італійського фоторепортера Роккеллі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа в ході зустрічі розглянули можливості розширення співпраці між двома країнами, а також обговорили ситуацію довкола арештованого в Італії військовослужбовця Національної гвардії Віталія Марківа, підозрюваного у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

«Аваков і Давіде Ла Чечіліа обговорили факт завершення досудового розслідування в справі нацгвардійця Віталія Марківа. Міністр нагадав, що італійська сторона так і не відгукнулася на пропозицію про створення спільної слідчої групи з метою ефективної взаємодії в зборі необхідних доказових матеріалів, пошуку і допиті свідків», - повідомили в прес-службі.

Аваков підкреслив, що Марків не має ніякого відношення до трагічної смерті італійського фоторепортера Роккеллі. Він також додав, що управління СБУ в Донецькій області продовжує розслідувати обставини смерті Роккеллі й Андрія Миронова, котрі загинули 24 травня 2014 року в Андріївці, неподалік від Слов'янська (Донецька обл.).

30 червня 2017 року старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа затримали в аеропорту Болоньї за підозрою в убивстві з міномета італійського фоторепортера Андреа Роккеллі, який загинув біля Слов'янська Донецької області 24 травня 2014 року. Генеральна прокуратура України й італійський адвокат арештованого Раффаелле Делла Валле заперечують причетність Марківа до загибелі журналіста. Восени минулого року суд міста Павії відмовив українцеві в домашньому арешті, пояснивши це небезпекою його втечі.

Віталій Марків перебуває під вартою в Мілані. Початок судового процесу передбачають цієї весни.

Нагадаємо, 7 березня у центрі Києва пройшов марш на підтримку заарештованого в Італії нацгвардійця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: