Австралія продовжила санкції проти Росії ще на три роки

Австралія продовжила санкції проти Росії ще на три роки

Санкційний список було не просто перезатверджено, а оновлено і відкориговано відповідно до санкційних списків інших країн

Уряд Австралії прийняв рішення про продовження фінансових санкцій проти громадян і компаній, відповідальних за загрозу суверенітету і територіальної цілісності України. Про це повідомляє «Укрінформ».

«Австралія – країна цінностей. Вона завжди займала принципову позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. Рішення уряду Австралії про продовження санкцій проти РФ – це не результат тиску, а продовження системного підходу, розуміння, що російська політика являє загрозу для цілого світу, в тому числі для Австралії», - прокоментував рішення австралійського уряду посол України в Австралії Микола Кулінич.

Відповідно до урядового рішення, дія фінансових обмежень Австралії проти громадян і підприємств РФ, окупованого Криму та представників «ЛДНР» продовжено на наступні три роки або до виконання Росією своїх зобов'язань в рамках «Мінська-2».

«Системність і принциповість позиції Австралії простежується в тому, що санкційний список було не просто перезатверджено, а оновлено і відкориговано відповідно до санкційних списків інших країн», - заначачає видання.

Загалом під обмежувальні заходи австралійського уряду сьогодні потрапляють 48 підприємств та 153 особи. Австралія схвалила перші санкції проти РФ у червні 2014 року, у вересні того ж року вони були поглиблені. На відміну від ЄС, термін перегляду санкцій в Австралії охоплює три роки.

«Главком» також повідомляв, що 6 вересня у Євросоюзі продовжили персональні обмежувальні заходи проти російських, кримських посадовців, членів терористичних організацій в ОРДЛО, включаючи найближче оточення президента РФ Володимира Путіна. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: