Азаров радить українцям забути про українську мову – мовляв, у США та Австрії своєї мови немає

Азаров радить українцям забути про українську мову – мовляв, у США та Австрії своєї мови немає
Микола Азаров

Екс-прем’єр не бачить проблеми у тому, що квитки на українське «Євробачення» було надруковано російською мовою

Колишній прем’єр-міністр Микола Азаров вкотре висловив думку про те, що Україні не потрібна своя мова. Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

«В Україні розгорівся скандал у зв'язку з тим, що квитки на «Євробачення» були надруковані російською мовою. Здавалося б, ну і що тут такого. Переважна більшість українців розмовляє російською мовою, більшість перекладачів, які обслуговують іноземних гостей, не знає української мови, зате знає російську. Для чого з цього робити трагедію?» – не розуміє він.



За словами Азарова, «ще за часів Ющенка придумали, що мова – це єдиний засіб самоідентифікації (самовизначення) нації. Немає мови і немає нації».

«Що робити бідним австрійцям? Ну, немає австрійської мови. А нація є і країна є (до речі, федеративна). А що робити бідним американцям? Ну, немає, розумієш, американської мови. Або австралійцям куди діватися? Чи не придумали своєї австралійської мови. Біда і в Ірландії. Як не намагається влада насадити в країні ірландську мову, навіть у школах вивчають в обов'язковому порядку, але населення говорить англійською. І від цього Ірландія не стала Англією, а так і залишається Ірландією», – зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: