Банкопад: Нацбанк визнав неплатоспроможним ще один банк

Банкопад: Нацбанк визнав неплатоспроможним ще один банк

До категорії неплатоспроможних віднесено Інвестбанк

15 грудня правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства «КБ «Інвестбанк» до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

«Причиною такого рішення стало те, що після віднесення ПАТ «КБ «Інвестбанк» до категорії проблемних його акціонери не вжили достатніх заходів для приведення розміру статутного капіталу банку у відповідність до вимог законодавства. У зв'язку з цим статутний капітал ПАТ «КБ «Інвестбанк» на 15 грудня 2016 року не відповідав вимогам законодавства щодо мінімального розміру статутного капіталу в 120 млн грн», – ідеться у повідомленні.

За даними НБУ, 98% вкладників Інвестбанку отримають свої вклади у повному обсязі – їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис. грн.

Станом на 7 червня 2016 року власниками істотної участі ПАТ «КБ «Інвестбанк» були громадяни України Олексій Котковський (41,25% акцій банку), Олександр Незвінський (19,96%), Тамара Незвінська (2,35%) і ТОВ «Баб-Інвест» (24,05%).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: