Bellingcat: Росія бреше щодо бомбардувань у Сирії

Bellingcat: Росія бреше щодо бомбардувань у Сирії

З усіх цілей російських бомбардувань лише одна була на території, підконтрольній ІДІЛ

Російська Федерація майже завжди бреше щодо бомбардувань у Сирії. Про це в інтерв'ю DW розповів засновник Bellingcat Еліот Хіггінс.

«Ми неодноразово фіксували бомбардування лікарень у Сирії, і при цьому міноборони Росії постійно заперечує ці факти. Ми проаналізували їхні матеріали, вони постійно надають фото повітряної або супутникової зйомки, запевняючи, що то не було розбомблено, хоча насправді було. Наприклад, вони стверджували, що не бомбили мечеть, і надали фото аерозйомки, але на ньому була інша мечеть. Вони казали: «Ми бомбимо «Ісламську державу». Ми знайшли всі цілі російських бомбардувань і з'ясували, що серед них лише одна була на території, підконтрольній «Ісламській державі», тому майже все брехня», – говорить Хіггінс.

Засновник Bellingcat також розповів, чому вони так сфокусовані на Росії: «Тому що Росія – легка «здобич». Ось, наприклад, міноборони заявляє, що не бомбило лікарню. Ми перевіряємо це на базі відкритих даних, і майже завжди виявляється, що військове відомство Росії бреше. Росія добре розвинена у розвідці, війні і обмані, але постійна брехня не робить відмінним брехуном, і в цьому проблема Росії. Влада дуже багато бреше. Є таке змагання – слово Росії проти слова Заходу. Якщо Росія припинить брехати, нам не буде про що писати».

Як повідомлялось, у слідчої групи є багато записів, з яких може стати відомим ім'я головного винуватця катастрофи MH17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: