Bellingcat зазнали кібератак через розслідування катастрофи «Боїнга» МН17

Bellingcat зазнали кібератак через розслідування катастрофи «Боїнга» МН17

Оприлюднення нових результатів міжнародної комісії спричинить неабиякий тиск на російську владу

На сайт розслідувачів Bellingcat здійснювались хакерські атаки з метою дискредитувати результати їхнього дослідження, більшість з яких підтвердила у своєму звіті міжнародна слідча група в Нідерландах. З цією ж метою російськими ЗМІ було запущено пропагандистську кампанію.

Про це в коментарі Громадському розповів помічник президента аналітичного центру Atlantic Council Макс Чуперський.

«Ми стали свідками наполегливих спроб дискредитувати команду Bellingcat. Не лише через кібератаки, які тривають останні два тижні, але й через прицільну і продуману пропаганду. Два тижні тому, коли міжнародна слідча група оголосила про плани оприлюднити звіт, майже синхронно із ними Russia Today, Sputnik та інші російські новинні агенції почали дискредитувати і писати відверту брехню щодо розслідувачів Bellingcat, і будь-кого причетного до розслідування», – сказав він.

За його словами, оприлюднення нових результатів міжнародної комісії спричинить неабиякий тиск на російську владу.

«Це складна ситуація для Кремля та російського МЗС, які постійно заперечують, що «Бук» був доставлений російськими військовими, хоча всі докази вказують на це. Тож очікуйте на збільшення дипломатичного тиску на Кремль і спроби Москви відволікти чи спотворити реальність», – додав Чуперський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: