Безпритульний, який воював за «ДНР», здався поліції

Безпритульний, який воював за «ДНР», здався поліції

Чоловік приєднався до терористів у квітні 2014 року, оскільки найманцям щодня видавали горілку і сигарети.

У місті Слов'янськ, що на Донеччині, українським поліцейським добровільно здався ветеран війни в Афганістані, який вступив до лав так званої «ДНР».

Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції у Донецькій області.

Чоловік вирішив приєднатися до терористів у квітні 2014 року, оскільки, за його словами, найманцям щодня видавали горілку і сигарети.

Новобранця поставили на один із центральних блокпостів в місті, озброївши його «коктейлями Молотова» і гранатами. У разі наближення підрозділів Збройних сил України, він разом з іншими бойовиками повинен був кидати «коктейлі» в українських військових. Його денний оклад становив від 100 до 200 грн. Але як тільки чоловікові припинили платити, він пішов у «запас».

Після звільнення Слов'янська від окупантів чоловік переїхав у залишений будинок на околиці міста, припинив будь-яке спілкування зі своєю родиною та близькими. Щоб його ніхто не впізнав, відростив бороду і почав бомжувати. Однак таке життя йому набридло, і він вирішив добровільно здатися поліцейським.

Проти нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Якщо після перевірки доведуть, що під час перебування в рядах так званої «ДНР» він не скоював тяжких злочинів проти мирного населення, справа може бути перекваліфікована. Чоловік отримає шанс на звільнення від кримінальної відповідальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: