Білозір про «Євробачення»: Росія вчинила як духовний інвалід

Білозір про «Євробачення»: Росія вчинила як духовний інвалід
Оксана Білозір

Це свідома позиція Російської Федерації, спрямована на провокування конфлікту, вважає нардеп

Народний депутат Оксана Білозір закликала російські та проросійські ЗМІ не принижувати людську гідність делегата Росії в пісенному конкурсі «Євробачення» та припинити спекулювати на темі людей з особливими потребами.

«Це була свідома позиція Російської Федерації, спрямована на провокування конфлікту», – сказала нардеп.

Вона наголосила на аморальності такого підходу – «використовувати з політичною метою людей з інвалідністю, та в цьому контексті акцентовано увагу на скандалі, який мав місце на російському телебаченні з танцюристом Євгеном Смірновим». Вона також наголосила, що її слова стосуються саме дій Російської Федерації, а не фізичних чи артистичних здібностей російської конкурсантки.

Білозір також зазначила, що цей процес сьогодні дуже заполітизований. «І я вам хочу нагадати один епізод, який відбувся в Росії, це було 4 березня. Була така «Минута славы», де танцюрист Смірнов виступав без однієї ноги. І Літвінова, і Познер його фактично обізвали «ампутантом» і сказали, що його участь у такій програмі, в шоу є взагалі аморальним і забороненим прийомом. І тоді навіть Макс Фадєєв, у кліпі якого знімався Смірнов, обурився і сказав, що краще бути інвалідом фізичним, ніж інвалідом духовним. Власне, так і підійшла, як духовний інвалід, до представлення свого конкурсанта на «Євробачення» Росія...».

Білозір наголосила, що ніколи в житті вона не дозволяла давати оцінку людям, виходячи з їхнього фізичного стану, національності чи релігійних переконань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: