Біля Голосіївського парку можуть звести будинок на 3 тисячі квартир – депутат Київради

Біля Голосіївського парку можуть звести будинок на 3 тисячі квартир – депутат Київради

Мінрегіонбуд може рішенням своєї спеціальної комісії дозволити в тому чи іншому проекті не виконувати державні будівельні норми, зазначив Гусовський

Сергій Гусовський, лідер фракції «Самопоміч» у Київраді в інтерв'ю «Главкому» розповів, що у Голосієві, на вулиці Потєхіна, фактично біля Голосіївського парку збиралися будувати три тисячі квартир.

За його словами, Мінрегіонбуд може рішенням своєї спеціальної комісії дозволити в тому чи іншому проекті не виконувати ДБН (державні будівельні норми).

«І ще що хочу сказати з приводу будівництва. Одна з причин оцих багатоповерхівок чи якихось масивних речей, які «плюхаються» абиде, – це діяльність Мінрегіонбуду, який може рішенням своєї спеціальної комісії дозволити в тому чи іншому проекті не виконувати ДБН (державні будівельні норми), тобто звільнити забудовника від необхідности дотримуватися правил. Але до чого Мінрегіонбуд тут? Якщо ви повинні мати світло в оселі – воно має бути. Ніхто не може надати права ігнорувати цю норму. А надають. Тому ми й підготували відповідний законопроект. Як він буде йти – питання», - розповів Гусовський.

Лідер фракції «Самопоміч» у Київраді зазначив, що Мінрегіонбуд не веде реєстр  проектів у Києві, які  звільнили від дотримання тих чи інших ДБН (державних будівельних норм).

«І на сьогодення працюємо. Нещодавно комісія з питань вланості, яку очолює наш депутат Леонід Антоненко, не продовжила договір оренди відділенню ДФС, яке сидить у дитячому садку. Дали їм рік на те, щоб вони переїхали. Переїдуть – садок відремонтується, будуть місця для дітей. Одначе про Мінгеріонбуд. Ми до них звернулися: а можете надати перелік проектів у Києві, які ви звільнили від дотримання тих чи інших ДБН? Відповідь: а ми нікого ні від чого не звільняли. Ми тоді надсилаємо їм ще один депутатський запит, вже з інформацією про об’єкт: у Голосієві, на вулиці Потєхіна, фактично біля Голосіївського парку збиралися будувати три тисячі квартир. При чому, дай боже, щоб там початково було хоча б 500 паркомісць. При тому, що туди веде вузенька вуличка, каналізаційний колектор працює на повну під проспектом, дощові води будуть скидати в Дідорівку (озеро. – «Главком»), теоретично побудувавши якісь фільтри, дитячого садка – немає... Все, як треба. Хто звільнив їх від виконання ДБН? Мінрегіонбуд. Ми Мінрегіонбуд запитуємо: а оце, шановні, що? Вони: а, точно, це було! Кажемо: добре, тоді надайте повний перелік. Відповідь: а ми не ведемо реєстр. Театр абсурду», - підкреслив депутат Київради.

Нагадаємо,раніше  Гусовський навів один приклад порушення забудовником правил з дозволу Мінрегіонбуду, який очолює Геннадій Зубко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: