Боровся з коронавірусом і раком. Луценко у свій день народження розказав про особисте

Боровся з коронавірусом і раком. Луценко у свій день народження розказав про особисте
Юрій Луценко розповів, що подорожував Провансом, Карпатами й Баварією.
Фото: Юрій Луценко/Facebook

Ексгенпрокурор прозвітував про рік, який він провів після звільнення

Колишній Генеральний прокурор України та український політик Юрій Луценко підбив підсумки 2020 року. За його словами, в останні 12 місяців він активно подорожував та боровся з хворобами.

«Любив рідних і друзів. Допомагав усім, хто проти Зеленського й Медведчука. Саджав дерева, квіти й суниці. Боровся з коронавірусом і раком. Подорожував Провансом, Карпатами й Баварією. Навчився пити каву без цукру й підтягнув англійську мову. Читав книжки й підтримував українське книговидання. Вірив в Україну й ділився цією вірою», – поділився особистим на своїй сторінці в мережі Facebook.

.png_02

Нагадаємо, 14 грудня Юрій Луценко святкує свій 56-й день народження. 

У 2016-2019 роках він обіймав посаду генерального прокурора України. До того був народним депутатом від Блоку Петра Порошенка. Ще раніше в 2005-2006 та 2007-2010 роках обіймав посаду міністра внутрішніх справ України.

У 2010 році Луценка затримала СБУ. У 2012-му його засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати високі посади, водночас політика позбавили 1-го рангу державного службовця.

Згодом Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт Луценка, а також визнав його політично вмотивованим. У 2013 році під час подій Революції Гідності Луценко вийшов на волю.

Цьогоріч у вересні політик повідомив, що хворіє на онкологічне захворювання – рак підшлункової залози. Він вже пройшов курс лікування в Німеччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: