Бойовики обстрілами намагалися знешкодити камеру ОБСЄ на Донеччині

Бойовики обстрілами намагалися знешкодити камеру ОБСЄ на Донеччині
Місія ОБСЄ біля Донецької фільтрувальної станції

Два дні поспіль окупанти обстрілювали район Донецької фільтрувальної станції, де розміщена відеокамера ОБСЄ

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) наголошує, що продовжуються цілеспрямовані дії бойовиків «ДНР» щодо небажання надати місії ОБСЕ можливість отримувати інформацію щодо стану безпекової ситуації в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

«Згідно за оцінкою СММ ОБСЄ 15 листопада поточного року, о 02:18, відеокамера, встановлена на ДФС, зафіксувала постріл зі станкового протитанкового гранатомета зі сторони позицій НЗФ ОРДО та подальший вибух, спричинений розривом снаряда у безпосередній близькості від камери. Камера продовжила функціонувати, однак для оцінки можливих пошкоджень з міркувань безпеки спостерігачам не вдалося дістатися до місця, де вона встановлена», - інформує прес-центр штабу АТО.

Також зазначається, що 16 листопада, о 19:36, за допомогою камери було зареєстровано приліт гранати ручного чи станкового протитанкового гранатомета і подальший вибух неподалік камери.

«Отже, цілком зрозуміло чому бойовики не хочуть, щоб на ДФС працювала відеокамера СММ ОБСЄ. Перегляд відео після будь якого обстрілу станції одразу доведе, що вогонь вівся саме з позицій НЗФ ОРДО, а також одразу помітні імітації обстрілів», - додають у Спільному центрі.

Нагадаємо, 5 листопада на Донецькій фільтрувальній станції, що розташована в зоні бойових дій, обстрілом пошкодило резервний хлоропровід.

Перед цим в ОБСЄ заявили, що обстріл Донецької фільтрувальної станції загрожує екологічною катастрофою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: