Бойовики включили російського військового Агеєва до своїх списків на обмін

Бойовики включили російського військового Агеєва до своїх списків на обмін
Віктор Агеєв. Фото зі сторінки у соцмережах

Геращенко наголосила: щодо Агеєва позиція України чітка: він - військовий злочинець

Бойовики ОРДЛО включили у свої списки на звільнення затриманого в Україні російського військового Віктора Агеєва.

Про це на своїй сторінці в facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Ще один пікантний момент - ОРДЛО включили в свої вимоги на звільнення російського «потіряшку», кадрового військового російської армії Агеєва, тіпа це «ополчєнєц», - написала Геращенко після скайпконференції.

Вона наголосила, що в цьому питанні позиція України однозначна - це військовий злочинець. «Ми чекаємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні ,суд має визначити міру його злочину, світ має знати деталі злочину, бо це факти російської військової присутності на Донбасі», - заявила вона.

Як відомо, затриманий на Донбасі військовослужбовець РФ Віктор Агеєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у збройних силах РФ.

Віктора Агеєва затримали українські військові в Луганській області. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську. 

Міноборони РФ відмовляється визнати Агеєва своїм військовим та заявляє, що Агеєв дійсно служив у ЗС РФ, але в минулому році звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: