Бойовики влаштували бізнес у пунктах пропуску: вимагають грошей за пришвидшення руху

Бойовики влаштували бізнес у пунктах пропуску: вимагають грошей за пришвидшення руху
Пункт пропуску на Донбасі

Останнім часом спостерігається нерівномірність пасажиропотоку через КПВВ, особливо «Новотроїцьке»

Представники незаконних збройних формувань налагодили бізнес при перетині лінії розмежування на Донбасі громадянами. Про це повідомляють самі громадяни, інформує Державна прикордонна служба.

За її даними, останнім часом спостерігається нерівномірність пасажиропотоку через КПВВ, особливо «Новотроїцьке». Громадяни, як на особистому автотранспорті, так і в автобусах, прибувають значними партіями раз на пів години-годину. Як зазначають самі подорожуючі – таку ситуацію створюють представники НЗФ, налагоджуючи власний бізнес. За пришвидшення руху вони вимагають плату.

Про таку саму ситуацію пишуть громадяни України, які вимушено лишаються на тимчасово окупованій території, і в соцмережах. Громадяни описують «такси» бойовиків за пришвидшений проїзд і нелюдські умови, в яких доводиться перетинати лінію зіткнення.

Тоді як перед Великодніми святами пасажиропотік стає більш інтенсивним – збільшилася і жага бойовиків до наживи. Громадяни зауважують, що якби черг не було, то ніхто б за пропуск не платив, а так – доводиться.

Прикордонна служба зазначає, що українські прикордонники неодноразово стикалися з ситуаціями, коли незадовго до закриття КПВВ з тимчасово окупованої території прибувала значна кількість громадян. Військовослужбовці Держприкордонслужби готові до подібних провокацій НЗФ та в разі потреби відразу збільшується кількість прикордонних нарядів, аби громадяни мали змогу швидше перетнути лінію розмежування і ні в якому разі не лишилися в сірій зоні після закриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: