Бойовики з «ДНР» готові обміняти 42 українських бійця

Бойовики з «ДНР» готові обміняти 42 українських бійця

Інформація, яку надають бойовики на переговорах в Мінську регулярно змінюється.

Бойовики з «ДНР» заявили, що готові обміняти 42 українських бійців. Про це заявила так звана «уповноважена з прав людини» в «ДНР» Дарина Морозова, передє информресурс бойовиків «ДАН».

За її словами, зі списку в 109 осіб, наданого української стороною, у Донецькій області «знайшли» тільки 42 людини.

«Ми ретельно опрацювали список з 109 осіб, наданий українською стороною. Офіційно заявляю, що на території "республіки" затримано 42 українських силовика. Всі вони готові до обміну полоненими, у тому форматі, який прописаний в Комплексі заходів по виконанню Мінських угод», — сказала Морозова.

У той же час, вона заявила, що бойовики направили Києву список з 918 осіб, а офіційне підтвердження отримали на 618.

Нагадаємо, що Київ продовжує треборвать від бойовиків як з Луганська, так і з Донецька звільнення 107 заручників, які незаконно утримуються на непідконтрольної Києву частини Донбасу. Однак, інформація, яку надають бойовики в Мінську регулярно змінюється. Вони не повідомляють де тримають полонених, називають різні цифри. За останніми даними прес-секретаря Леоніда Кучми, в ОРДЛО визнали, що тримають у полоні щонайменше 45 осіб.

Також раніше бойовики відхиляли пропозицію Києва з обміну заручниками за принципом 50 бойовиків на 25 українських військових і готові лише обмінювати «всіх на всіх». При цьому, бойовики хочуть отримати 600 людей, місцезнаходження яких українській стороні невідомо, всі інші заклики та пропозиції Києва у «ДНР» також відхиляють.

Зазначимо, згідно з мінським домовленостями, обмін повинен відбутися саме за принципом «всіх на всіх» не пізніше п'ятого дня після відводу всього важкого озброєння на 50 км.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: