Brexit: Україна втратила адвоката у Євросоюзі - експерт

Brexit: Україна втратила адвоката у Євросоюзі - експерт

Водночас у Британії будуть розв’язанні руки щодо своєї позиції у підтримці України

Британія, яка була досить потужним адвокатом нашої країни у ЄС на рівні з Польщею та Балтійськими країнами, втрачена для України як друг, який міг би впливати на рішення. Таку думку висловив Олександр Хара, експерт-міжнародник, аналітик «Майдан закордонних справ» на прес-конференції у «Главкомі».

«Але у Британії тепер будуть розв’язанні руки щодо своєї позиції у підтримці України. Тому її підтримка України у відбитті агресії, на шляху реформ в середньо терміновій перспективі навіть може збільшитися, бо тепер Британія не буде зобов’язана координувати свої дії з Берліном чи Парижем, а скоріше з Вашингтоном, бо це більш природній союзник. Тому за умови адекватної політики Києва, ми можемо скористатися цим», - зазначив він.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Повне відео прес-конференції дивіться тут:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: