Brexit вдарить по США і допоможе Росії - The Wall Street Journal

Brexit вдарить по США і допоможе Росії - The Wall Street Journal
tradingadvantagedaily.com

Великобританія часто представляла стратегічні і торгові позиції США в європейських організаціях

Вихід Великобританії з Євросоюзу може завдати збитків американській економіці та стати причиною дипломатичних розбіжностей між Вашингтоном і його найближчими союзниками. Про занепокоєння політиків США пише The Wall Street Journal.

Газета відзначає, що Великобританія часто представляла стратегічні і торгові позиції США в європейських організаціях і, останнім часом, в спробах дати відсіч агресивній Росії та переговорах щодо ядерної програми Ірану. Крім того, вихід Британії з ЄС завдасть удару по економіці Євросоюзу, що не може не позначитися на економічній ситуації в США, яка до сих пір досить нестабільна, пише видання. До того ж без Лондона США втратять частину свого впливу на Європу.

Багато аналітиків вважають, що Brexit може посприяти зняттю санкцій з Росії. Крім того, ЄС втратить країни з однією з найпотужніших європейських армій. До того ж ускладниться процес обміну інформацією та розвідувальними даними, що зробить Європу більш вразливою перед обличчям терористичної загрози.

Колишній заступник державного секретаря США з питань політики Ніколас Бернс зазначає, що Великобританія традиційно грала в Європі роль «здорового глузду і усмиряла одні з найгірших поривів західноєвропейських країн».

WSJ також зазначає, що вихід Великобританії з ЄС може також відвернути європейських лідерів від питань зовнішньої політики, оскільки будуть змушені витрачати «дорогоцінну політичну енергію» на боротьбу з антиєвропейськими і антіміграціоними настроями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: