Британські депутати скаржаться на Терезу Мей за призначення нового міністра оборони

Британські депутати скаржаться на Терезу Мей за призначення нового міністра оборони
Гевін Вільямсон

На думку деяких парламентарів, Гевін Вільямсон мав відмовитися від посади

Депутати Консервативної партії незадоволені тим, що прем’єр Тереза Мей вирішила призначити на посаду міністра оборони Гевіна Вільямсона. До цього новий 41-річний очільник оборонного відомства Великої Британії виконував функції парламентського організатора, який відомий ще як «кнут» - людина, яка відповідає за голосування депутатів відповідно до лінії партії і їх присутність на голосуваннях.

Як повідомляє британське видання The Guardian, суть претензій депутатів зводиться до того, що у Гевіна Вільямсона немає достатнього досвіду. Також, на думку депутатів-консерваторів, Тереза Мей не використала відставку за власним бажанням Майкла Феллона для проведення великих перестановок у складі уряду. Так депутат Сара Волластон заявила про те, що Вільямсон мав відмовитися від запропонованої прем’єр-міністром країни посади. 

Сам новий міністр оборони, який відомий тим, що тримав в себе в кабінеті під час роботи в парламенті свого павука, ніколи не обіймав до цього урядових посад. Гевін Вільямсон особливо відзначився під час переговорів із Демократичною уніоністською партією щодо формування уряду цього року після того, як консерватори втратили більшість після дострокових виборів в червні 2017 року. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей призначила нового міністра оборони замість Майкла Феллона, який пішов у відставку на тлі скандалу з домаганнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: