Через бойові дії понад 350 тисяч людей на Донбасі потерпають від нестачі води

Через бойові дії понад 350 тисяч людей на Донбасі потерпають від нестачі води

У Червоному Хресті закликали створити зони безпеки навколоважливої інфраструктури, що знаходиться на Донбасі

На Донбасі через бойові дії і, як наслідок, пошкодження насосних станцій та трубопроводів, понад 350 тисяч людей зіткнулися з нестачею води.

Про це повідомляє Міжнародний комітет Червоного Хреста.

У повідомленні МКЧХ зазначається про неможливість співробітників насосної станції залишатися на чергуванні.

Також цього тижня десятки вибухонебезпечних боєприпасів впали на територію 1-ої насосної станції Південно-Донбаського трубопроводу між Василівкою і Крутою Балкою. Співробітники підприємства «Вода Донбасу» були вимушені спочатку ховатися у сховищах, а згодом і взагалі залишити насосну станцію, що в підсумку призвело до її зупинки.

«Це лише останній з черги інцидентів що трапляються по обидва боки від лінії зіткнення і залишають міста і села без води, газу або електроенергії на кілька днів чи навіть тижнів», — сказав Алан Ешліманн, голова делегації МКЧХ в Україні.

У Червоному Хресті закликали всі сторони конфлікту до вжиття усіх можливих заходів для забезпечення безпеки і захисту цих об'єктів.

«МКЧХ повторює свій заклик щодо створення зон безпеки навколо Донецької фільтрувальної станції, 1-ої насосної станції й Південно-Донбаського трубопроводу, а також іншої важливої інфраструктури, що знаходиться у зоні ризику на сході України», — йдеться у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: