Через Brexit Євросоюз стане фікцією – МЗС Польщі

Через Brexit Євросоюз стане фікцією – МЗС Польщі
home.bt.com

Польща побоюється, що опиниться «на задвірках Європи»

Міністр закородонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що у тому разі, якщо британці проголосують за вихід їх країни з ЄС, то Євросоюз стане фікцією, повідомляє Польське радіо.

Очільник польської дипломатії висловис сподівання, що референдумі перемогу здобудуть прибічники продовження членства у Спільноті, адже, на його думку, вихід Великобританії спричинить хаос в Європі та поділ на багаті і бідні країни. «Це поганий сценарій для Польщі. Наша країна тоді опиниться на задвірках Європи», - вважає Ващиковський.

За його словами, якщо Великобританія вийде з ЄС, то домінувати почнуть країни Єврозони. «Єврозона може створити окремі інститути, окремий бюджет і тоді Євросоюз як одна структура стане фікцією, а країни Єврозони будуть домінувати», – наголосив політик.

Нагадаємо, о 7 ранку у Великій Британії розпочалося голосування на референдумі, який має визначити подальшу долю членства країни у ЄС.

На референдумі виборцям ставлять питання «Чи має Велика Британія лишатися членом ЄС чи має залишити його?». Британці мають обрати між варіантами «Залишитися членом ЄС» та «Покинути ЄС». У голосуванні можуть взяти рекордні 46,5 млн виборців.

Як повідомлялося, опитування, оприлюднені у середу напередодні референдуму, показали, що прихильники виходу Британії з ЄС лідирують з незначним відривом. Так, опитування TNS засвідчило, що 43% британців готові проголосувати за вихід Великобританії з ЄС. Тих, хто хоче щоб країна лишилася у блоці, 41%. Інше опитування, центру Opinium, дало лише 1 процентний пункт переваги прихильникам Brexit – за нього готові проголосувати 45%, проти – 44%

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: