Через псевдопатріотів доступ до надр України перекритий - Гройсман

Через псевдопатріотів доступ до надр України перекритий - Гройсман

Прем'єр переконаний, що повернення окупованих територій сприятиме відновленню вугільної галузі

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що через зусилля псевдопатріотів Україна втратила доступ до надр на Донбасі, який, як і раніше, вважається частиною країни, однак через блокаду доставка вугілля з цих територій неможлива. Про це Гройсман заявив під час спілкування з журналістами.

«Ми ніколи на Донбасі вугілля не купували, оскільки Донбас - це Україна, і ми забирали з наших українських надр наш українське вугілля. Зараз, на жаль, руками псевдопатріотів доступ до українських надр, як ви знаєте, перекритий, і, за великим рахунком, можна сказати, що вугілля почало працювати на економіку Російської Федерації, на жаль», - повідомив Гройсман.

Прем'єр-міністр також зазначив, що повернення територій сприятиме відновленню вугільної галузі, оскільки вкрай важливим для України питанням є розвиток вуглевидобувної галузі.

«Важливе, надзвичайно важливе питання - розвиток вуглевидобувної галузі. Я буквально кілька днів тому затвердив стратегію, якої, до речі, не було, на жаль, стратегію реформування, реструктуризації цієї галузі. Потрібні серйозні кошти, і нам потрібно більше видобувати власного вугілля», - переконаний глава уряду.

Нагадаємо, видобуток вугілля в Україні у січні-вересні 2017 року скоротився на 3,4 млн тонн або на 11,5%. Як відзначають експерти, в Україні в 2017 році склався дефіцит вугілля не тільки антрацитовой групи, але і вугілля марки «Г». Причина - діюча з лютого 2017 блокада поставок вугілля з шахт, розташованих на неконтрольованих територіях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: