CNN: США готові до удару по Сирії в разі хіматаки

CNN: США готові до удару по Сирії в разі хіматаки
Американські авіаносець George Bush

Для потенційного удару Вашингтон може задіяти десятки винищувачів та кораблі

Військові кораблі та літаки США розміщені на атакуючих позиціях для можливого удару по Сирії. Однак, поки немає ознак того, що сирійська влада робить якісь дії для проведення хімічної атаки.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на декількох військових чиновників.

Як зазначає CNN, в Середземному морі зараз знаходяться американські авіаносець George Bush, два сторожових кораблі і два крейсера, оснащені крилатими ракетами Tomahawk.

Крім того, для потенційного удару Вашингтон може задіяти десятки винищувачів, які на постійній основі здійснюють операції в близькосхідному регіоні проти бойовиків угруповання «Ісламська держава».

У Пентагоні відмовилися коментувати інформацію про спостереження за базою в Сирії.

Нагадаємо, у нещодавній заяві Білого дому вказувалося, що США зафіксували підготовку ще однієї хімічної атаки військами режиму Башара Асада в Сирії, що, ймовірно, призведе до масового вбивства мирних жителів, включаючи дітей.

В середу міністр оборони США заявив, що режим Асада відмовився від хіматаки після попередження США. Водночас, міністр відмовився коментувати готовність Пентагону діяти в разі, якщо така спроба з боку Асада буде реалізована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: