Cуд ухвалив безпрецедентне рішення: держава поверне вкладнику збанкрутілого банку увесь депозит, а не лише гарантовані 200 тис.

Cуд ухвалив безпрецедентне рішення: держава поверне вкладнику збанкрутілого банку увесь депозит, а не лише гарантовані 200 тис.

Виявляється, Фонд гарантування вкладів може за рахунок держави компенсувати депозити у сумі, що перевищує 200 тисяч гривень

Київський апеляційний адміністративний суд прийняв рішення про виплату вкладнику «ВіЕйБі Банку» 645 тисяч гривень відшкодування - тобто, не 200 тисяч, як належить за законом, а весь вклад. Відповідне рішення міститься у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Причому, виходячи з рішення суду, Фонд зробив це добровільно - тобто, на підставі рішення дирекції банку.

Як відомо, відповідно до законодавства України, усі вкладники, які розмістили кошти в банку-учаснику Фонду на умовах договору банківського вкладу (депозиту), банківського рахунку або шляхом оформлення іменного депозитного сертифіката в національній чи в іноземній валюті автоматично підпадають під гарантію Фонду. Відшкодування за такими вкладами відбувається за рахунок коштів, акумульованих Фондом, але не більше ніж 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за статтею «Розкрадання в особливо великих розмірах» щодо можливих неправомірних дій службових осіб неплатоспроможного ВіЕйБі Банку і його власника Олега Бахматюка. Бізнесмен відкидає звинувачення, вважає їх PR-кампанією глави НБУ і закликає центробанк до компромісу для реального повернення коштів вкладникам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: