ЦВК зареєструвала першого кандидата у президенти

ЦВК зареєструвала першого кандидата у президенти
Ігор Шевченко братиме участь у президентських перегонах 

Екс-міністр екології Шевченко подав свої документи для реєстрації кандидатами в президенти 31 грудня

Центральна виборча комісія зареєструвала самовисуванця Ігоря Шевченка кандидатом на посаду президента на виборах 31 березня 2019 року.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у п'ятницю..

«Пропоную зареєструвати кандидатом на пост Президента України на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року Шевченка Ігоря Анатолійовича, 1971 року народження, освіта вища, проживає у місті Києві, президент БО «Успішна Україна», безпартійний, шляхом самовисування», - зазначила член ЦВК Тетяна Юзькова перед голосуванням відповідної постанови.

Рішення про реєстрацію Шевченка кандидатом у президента прийнято членами Центрвиборчкому одностайно.

Під час засідання голова ЦВК також вручила Ігорю Шевченку посвідчення кандидата у президенти.

Водночас ЦВК відмовила у реєстрації кандидатом на посаду глави держави юристу і правозахиснику Володимирові Ратушу.

Як пояснив член ЦВК Леонід Шипілов, таке рішення пов'язане з невідповідністю поданих Ратушем документів чинному законодавству. Зокрема, за його словами, не було подано виписки про внесення обов'язкової грошової застави у розмірі 2,5 млн гривень, а також виявлені помилки в оформленні заяви й автобіографії.

Екс-міністр екології Шевченко і Ратуш подали свої документи для реєстрації кандидатами в президенти 31 грудня 2018 року, у перший день виборчої кампанії.

Таким чином, станом на вечір п'ятниці на розгляді ЦВК перебувають документи для реєстрації кандидатами на посаду глави держави від чотирьох осіб - народного депутата Сергія Капліна, голови Аграрної партії України Віталія Скоцика, голови партії «Справедливість» Валентина Наливайченка, Львівського міського голови Андрія Садового.

31 грудня стартувала виборча кампанія з виборів президента. Висування кандидатів та подання ними документів триватиме до 3 лютого включно, а їх реєстрація відбудеться протягом п'яти днів і завершиться 8 лютого 2019 року.

До вашої уваги: 

  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: