Данченко: Бюджет на 2018 рік - це бюджет фіскального тиску

Данченко: Бюджет на 2018 рік - це бюджет фіскального тиску

Голова Комітету ВР з питань інформатизації та зв'язку порівнює досвід України і Південної Кореї

Голосувати за бюджет на 2018 рік, якщо Кабінет міністрів не скасує додаткове оподаткування для галузей телекомунікацій та ІТ, депутат партії «Самопоміч» не бачить сенсу. Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій.

«У Кореї  за минулий рік було створено Міністерство з питань інновацій, цифровізації та майбутнього, а також Міністерство з питань стартапів, - розповідає Данченко. - А у нас в Кабінеті міністрів досі немає нікого, хто б відповідав за подібну галузь. В результаті  наш бюджет 2018 року - бюджет фіскального тиску на той бізнес, який хоч якось ще виживає в цій країні. Як можна додатково оподатковувати галузь телекомунікацій, ІТ-галузь? Це ті галузі, які повинні розвиватися».

Як зазначає Данченко, в Кореї ці галузі так не оподатковують  - там виділили на стартапи 2,1 млрд доларів на наступний рік.

«Голосувати за бюджет, якщо Кабінет міністрів не зніме це просто грабіжницьке обкладання перспективних галузей, просто не можна», - коментує політик.

Данченко закликав Верховну Раду на наступних пленарних тижнях проголосувати за законопроекти №3549-1 (Про електронні комунікації) та №5051 (Про радіочастотний ресурс).

«Без цих законопроектів ми не зможемо провести повноцінний тендер на 4G», - аргументував він.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: