Денісова анонсувала передачу засуджених українців з окупованого Донбасу

Денісова анонсувала передачу засуджених українців з окупованого Донбасу
Денісова розповіла Фрішу про критичний стан українського політв'язня Павла Гриба
Фото: Людмила Денісова / Facebook

Засуджених передадуть на початку лютого

У перший тиждень лютого очікують чергового переміщення осіб, засуджених до 2014 року, із тимчасово окупованих територій Донбасу на підконтрольну Києву територію.

Про це 31 січня повідомила у Facebook уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова за підсумками зустрічі з координатором спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в робочій підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, послом Тоні Фрішем.

«Обговорили питання щодо роботи гуманітарної підгрупи ТКГ стосовно забезпечення звільнення та обміну заручників та осіб, які незаконно утримуються на не підконтрольних уряду Україні територіях Донецької та Луганської областей, у рамках Мінських домовленостей. Можливості обміну залишаються одним із головних питань. Тому ми з паном Фрішем відмітили, що готові до обміну в будь-якому форматі, та намагаємося це зробити», – розповіла вона.

Денісова повідомила, що вона також поінформувала Фріша про ситуацію з українськими військовополоненими моряками, а також про критичний стан українського політв'язня Павла Гриба.

«Він пообіцяв мені звернутися до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб вони, у свою чергу, відвідали в’язня Кремля і за можливості допомогли з наданням кваліфікованого обстеження та подальшого лікування», – додала омбудсмен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: