Денісову та журналістів не пускають у колонію до Сенцова

Денісову та журналістів не пускають у колонію до Сенцова
Людмила Денісова у Лабитнангі

Москалькова навіть не зупинилася, щоб перебалакати, - українська омбудсмен

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що вона прибула до колонії «Білий ведмідь» у російському місті Лабитнангі, де утримують українського режисера, політв'язня Олега Сенцова. Наразі її не пускають до колонії, вона сказала, що продовжувала стукати у двері, їй повідомили, що «передали інформацію про її прибуття», і сказали чекати, повідомила у коментарі «Громадському».

Повз неї на територію проїхала уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, проте «навіть не зупинилася, щоб перебалакати», розповіла омбудсмен.

На питання, чи є якісь шанси, що українська омбудсмен відвідає все ж таки Сенцова, пані Денісова відповіла, що «шанси цього наближаються до нуля».

Водночас сама Москалькова опублікувала в Instagram світлину з території колонії. «Приїхала в ВК «Білий ведмідь» разом з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком для зустрічі з Олегом Сенцовим», - йдеться в описі до фото.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова «не узгоджувала з російською стороною» відвідини політв'язня Олега Сенцова, заявив речник російської омбудсмена Тетяни Москалькової Олексій Зловедов.

«Дійсно, в регіоні перебуває уповноважена з прав людини Верховної Ради України, пані Денісова, яка прилетіла в регіон абсолютно самостійно, без узгодження із уповноваженим з прав людини в РФ і з відповідними структурами», - заявляє Зловедов.

Спільні відвідини Сенцова омбудсменами не планується, додав речник. Сама ж Москалькова «збирається зустрітися з Олегом Сенцовим, відвідати лікарню», заявив Зловедов.

Український журналіст Роман Цимбалюк опублікував фото з Лабитнангів, також зазначивши, що до колонії не пускають.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: