Держдеп США шукає заміну Нуланд для переговорів по Донбасу – МЗС

Держдеп США шукає заміну Нуланд для переговорів по Донбасу – МЗС
Помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд

Україна хоче більш активного залучення Вашингтону до переговорів щодо Донбасу

Державний департамент США шукає заміну помічниці секретаря у справах Європи та Євразії Вікторії Нуланд для переговорів щодо Донбасу.

Про це розповів перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко.

За його словами, українська сторона планує обговорити із США можливість більш активного залучення Вашингтону до переговорів щодо Донбасу, і для цього розглядаються різні формати.

«Ви пам'ятаєте, був формат Нуланд-Сурков? Були переговори в «женевському форматі», де вони були без Нуланд та Суркова. Є інформація про те, що Державний департамент підбирає людину, яка могла б замінити Нуланд на цьому треку. Знову таки, не обов'язково це має бути повторення Нуланд-Сурков. Це може бути інший формат, який ми теж найближчим часом обговоримо з нашими американськими колегами», - сказав заступник голови МЗС.

Нагадаємо, у середу кілька дипломатичних джерел підтвердили «Главкому» інформацію, що Україна та США домовилися про повноцінні переговори президентів Дональда Трампа та Петра Порошенка у Вашингтоні.

Очікується, що 19-20 червня відбудеться візит президента України до США. На 11 годину 20 числа запланована зустріч Порошенка з американським колегою. Вона буде проведена раніше, ніж Трамп зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: