Директору табору «Орлятко», де отруїлися понад 90 дітей, оголосили підозру

Директору табору «Орлятко», де отруїлися понад 90 дітей, оголосили підозру

Директору загрожує арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років

Слідчі оголосили підозру директору дитячого табору «Орлятко» на Донеччині через масове отруєння, що сталося в липні 2018 року.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донеччини.

Директору вручили підозру за статтею 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу.

«Слідством доведено, що поширення захворювання серед відпочиваючих і персоналу стало можливим через чисельні порушення вимог санітарного законодавства в роботі харчоблоку, що призвело до реалізації харчового і контактно-побутового шляхів передачі інфекції», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, табір «Орлятко» є філією табору «Яструбок», які очолює одне подружжя: Олег Шевченко — директор «Яструбка», його дружина Людмила Шевченко — директорка «Орлятка».

У період з 15 по 19 липня з табору «орлятко» з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізували 94 людини. У більшості з них діагностували дизентерію Зонне.

У ході досудового розслідування слідчими отримано 94 ухвали суду про призначення комісійних судово-медичних експертиз для встановлення діагнозу у осіб, які отруїлися, та ступеня тяжкості отриманих тілесних ушкоджень, здійснено виїмки та процесуальні огляди документів, допитано 17 працівників табору, у якості потерпілих за письмовими заявами визнано 40 осіб.

Прокуратурою надано 12 письмових доручень керівникам територіальних органів поліції про проведення слідчих дій.

За висновками експертиз, переважній більшості постраждалих встановлено заключний діагноз: дизентерія Зонне та гострий гастроентеріт, викликаний золотистим стафілококом. Вірогідним фактором передачі інфекції визнано їжу, виготовлену на харчоблоці закладу, зокрема, кашу вівсяну та борщ «український».

Слідством доведено, що поширення захворювання серед відпочиваючих і персоналу стало можливим через чисельні порушення вимог санітарного законодавства в роботі харчоблоку, що призвело до реалізації харчового і контактно-побутового шляхів передачі інфекції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: