Для чого Путін насправді випустив Савченко. Версія The Financial Times

Для чого Путін насправді випустив Савченко. Версія The Financial Times
УНІАН

Останнє, чого прагнув Путін, - продемонструвати, який він добрий

Президент Росії Володимир Путін звільнив Надію Савченко не заради демонстрації милосердя, а для досягнення власних цілей, - пише The Financial Times.

Таких цілей, за версією видання, дві. Перша - заспокоїти громадську думку в Європі напередодні дискусій щодо продовження санкцій Євросоюзу проти Росії.

«Офіційні особи Сполучених Штатів і Євросоюзу говорять про те, що санкції будуть зняті лише після того, як Росія виконає укладені в лютому 2015 року Мінські угоди. Цей варіант видається все менш імовірним. Путін попередив про те, що збройні дії триватимуть доти, доки Україна не погодиться виконати давні вимоги Москви щодо надання особливого статусу цим двом сепаратистським регіонам і провести там місцеві вибори», - пояснює The Financial Times.

Видання нагадує, що українські лідери, підтримувані Сполученими Штатами, неодноразово заявляли про те, що вони виключають таку можливість, доки Росія не виведе свої війська з України і не поверне Києву контроль над кордоном.

Друга, більш важлива для Путіна причина визволення Савченко, на думку журналістів The Financial Times, полягає в бажанні посилити наявну політичну нестабільність в Україні.

«Партія «Батьківщина», яку очолює Юлія Тимошенко, отримала посилення в особі Савченко, і разом із «Самопоміччю» на чолі з львівським мером Андрієм Садовим відмовилася приєднатися до коаліції. Обидві партії виступають проти надання особливого статусу і проведення місцевих виборів. Рейтинг популярності Порошенка знижується, і це небезпечно для верховного головнокомандувача під час війни. Тимошенко є найбільш популярним політиком», - пише видання.

Як раніше повідомлялося, вчора ввечері  народний депутат Надія Савченко зателефонувала на радіостанцію «Ера» і в прямому ефірі зробила низку гучних заяв, зокрема, про те, що з терористами з «Л/ДНР» необхідно вести прямі переговори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: