Для журналістів запустили мобільний додаток «ЗМІя», який допоможе розібратись з виборами

Для журналістів запустили мобільний додаток «ЗМІя», який допоможе розібратись з виборами
У мобільному додатку описаний алгоритм дій журналіста в разі порушень його прав

В основі додатка – посібник «ЗМІ та вибори. Саморегуляція, безпека, закони»

«Детектор медіа» та Інститут масової інформації запустили мобільний додаток «ЗМІя», що покликаний допомогти в роботі журналістам під час виборів.

Про це повідомляється на сайті Інституту масової інформації.

«Інститут масової інформації спільно з «Детектором медіа» розробили і запустили мобільний додаток для журналістів «ЗМІя». Він покликаний допомогти в роботі працівників ЗМІ під час виборів та містить усю необхідну інформацію щодо прав і безпеки журналістів, законодавчої бази та особливостей висвітлення виборів у засобах масової інформації», - йдеться в повідомленні.

33-1

В основі додатка – посібник «ЗМІ та вибори. Саморегуляція, безпека, закони», розроблений спільно експертами «Детектора медіа» та ІМІ. В посібнику детально описані практичні й специфічні питання, які ставить перед журналістом передвиборча тематика з точки зору дотримання стандартів професії (попри те, що стандарти є універсальними, незалежно від тематики, що її висвітлює журналіст). Автори розглядають усі основні планові події виборчого процесу – як президентського, так і парламентського, а також події непланові, але цілком імовірні. Окремий розділ видання присвячено рекомендаціям з безпеки журналіста – від поведінки в натовпі до того, як уникнути електронного стеження.

У мобільному додатку описаний алгоритм дій журналіста в разі порушень його прав та зразок заяви до поліції про перешкоджання журналістській діяльності. Також за допомогою спеціальної форми можна повідомити про порушення прав журналістів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: