До Балаклії повернулися всі евакуйовані мешканці

До Балаклії повернулися всі евакуйовані мешканці

Технічне обстеження та очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території тривають

До Балаклії повернулися всі евакуйовані мешканці, пожеж унаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано. Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

Станом на 20:00 27 березня пожеж на території м. Балаклія та прилеглих населених пунктів унаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано. Територію м. Балаклія та прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів. Відновлено енергопостачання м. Балаклія та прилеглих населених пунктів (електропостачання с. Яковенкове здійснюється за тимчасовою схемою за допомогою 2 електростанцій ДержНС). На 50% відновлено газопостачання м. Балаклія. З тимчасових евакуаційних пунктів до м. Балаклія переміщено всіх евакуйованих.

При цьому зауважується, що населення міста та прилеглих населених пунктів було проінструктоване щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, зокрема рятувальники роздали 6 тис. пам’яток щодо дій населення у разі виявлення ВНП.

До Штабу з НС надійшло 408 заявок щодо виявлення боєприпасів, зокрема 27 березня – 45 заявок (надійшли від населення, яке повернулось у місто і виявило предмети, ззовні схожі на ВНП у місцях, що були недоступні піротехнікам під час подворового обстеження). Всього з початку робіт вилучено 1 тис. 466 вибухонебезпечних предметів, зокрема 27 березня – 374 ВНП.

Наразі піротехнічні підрозділи продовжують проводити технічне обстеження і очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території. Також триває робота щодо відновлення газопостачання м. Балаклія і району.

Раніше у Балаклії відновили електропостачання.

Нагадаємо, у ніч на 23 березня потужний вибух стався на складі боєприпасів на Харківщині.

В місто почали прибувати представники НАТО для розмінування території військової бази. 

25 березня було відновлено рух потягів до станції «Балаклія».

Як повідомили у Міноборони, розмінування у Балаклії триватиме до двох місяців.

Але жителі Балаклії почали повертатися в місто.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: