До Дня Незалежності Донеччина відмовиться від електрики з ОРДО, - Жебрівський

До Дня Незалежності Донеччина відмовиться від електрики з ОРДО, - Жебрівський
Павло Жебрівський

За словами керівника Донецької області, залишається перепідключити села біля окупованої Горлівки

Українська влада підключила до власної енергосистеми Авдіївку і Красногорівку, які раніше отримували електрику з ОРДО. Зараз енергією з боку бойовиків користуються кілька сіл поблизу Горлівки, які збираються перепідключити до Дня Незалежності 24 серпня. Про це в інтерв'ю «Укрінформу» розказав керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«Ще орієнтовно на початку року баланс перетікань електроенергії з тієї сторони і з нашої туди був для України мінус 30 млн грн у місяць. Тобто, так звана ДНР постачала електроенергію із Зуївки через Макіївку, а ми постачали їм. У нас були підключені з тієї сторони Красногорівка, Авдіївка, Бахмутка, Жованка і ще ряд населених пунктів. Минулого року ми переподключили Красногорівку, цього року в квітні нарешті завершили перепідключення Авдіївки», - розповів Жебрівський.

За словами чиновника, після обстрілу терористів Жованка, під окупованою Горлівкою, більше року була без світла.

«Зараз ми проводимо і там перепідключення. І до дня Незалежності точно, будемо намагатися і раніше, підключимо Жованку, Зайцево, Бахмутку і Піски до енергетичної мережі контрольованої Україною території», - повідомив керівник Донеччини.

Також він зазначив, що рішення про відключення території «ДНР»від української енергосистеми було прийнято після «націоналізації» окупантами українських підприємств і несплати боргів за енергопостачання.

«Поки ДТЕК був спільним і на контрольованій, і на неконтрольованої території, то вони там з цим балансом якось вирішували. Але після «націоналізації» терористами тій частині, яка належала обленерго, ці перетікання стали прямим мінусом енергоринку. І в зв'язку з тим, що там ніхто не збирався платити, було прийнято відповідне рішення про припинення енергопостачання. При цьому люди, які проживають на контрольованій Україною території, не постраждають. А терористам доведеться знайти механізми сплати боргів, які Україна на сьогоднішній день отримала від балансу перетікань», - заявив Жебрівський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: