До кінця року в Україні можна буде зареєструвати шлюб онлайн - Гройсман

До кінця року в Україні можна буде зареєструвати шлюб онлайн - Гройсман

Прем’єр запевняє, що до кінця року планується запровадити ще низку онлайн-сервісів

До кінця року уряд планує запровадити для українців кілька нових послуг електронного урядування, зокрема одруження чи реєстрацію дитини.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Упровадження електронних послуг - один із пріоритетів уряду, тому Державне агентство з питань електронного урядування плідно працює в цьому напрямку. До кінця року планується запровадити ще низку онлайн-сервісів. Зокрема реєстрацію дитини та шлюбу онлайн», - написав він.

Гройсман також зазначив, що з уже впроваджених електронних функцій найпопулярнішою є реєстрація фізичних осіб-підприємців. Наразі в такий спосіб зареєстровано 1211 ФОП.

«Переконаний, підприємці, які створюють робочі місця і збагачують економіку, мають отримувати від держави максимум допомоги і поваги. Вони не мають бігати, аби збирати різні довідки, стояти в чергах, утрачати час, стикатися зі зловживаннями з боку чиновників», - додав прем’єр.

Прем’єр-міністр також анонсує з осені старт видачі внутрішніх паспортів у вигляді ID-картки із вбудованим електронним цифровим підписом, а до кінця року такий підпис буде доступний на SIM-картці у рамках програми MobileID.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: