До реєстру ЮНЕСКО внесли розсекречені архіви СБУ про Чорнобиль

До реєстру ЮНЕСКО внесли розсекречені архіви СБУ про Чорнобиль
Аварія на ЧАЕС сталася в 1986 році 

Державна архівна служба України вручила представникам СБУ сертифікат, який підтверджує включення архівних документів до відповідного реєстру ЮНЕСКО

Розсекречені документи архіву Служби безпеки України щодо аварії на Чорнобильській АЕС внесли до реєстру Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Міжнародний реєстр ЮНЕСКО має назву «Пам’ять світу».

У розсекречених документах відображають причини, перебіг та наслідки аварії, реакцію радянської влади та тогочасних спецслужб.

«Чималу частину колекції становлять документи із розсекречених фондів КДБ», — додали в СБУ.

8f38bea-thornobl

Чорнобильська атомна електростанція — зупинена атомна електростанція біля міста Прип'яті в Київській області, діяла з 1977 по 2000 роки.

26 квітня 1986 року при проведенні проектних випробувань на ЧАЕС стався вибух, що повністю зруйнував четвертий реактор станції і спричинив значне забруднення навколишньої території радіоактивними речовинами.

Внаслідок цієї аварії було повністю евакуйовано населення Прип'яті, Чорнобиля та всіх інших населених пунктів у радіусі 30 км навколо станції, а сама аварія є однією з найбільших техногенних катастроф в історії людства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: