До суду направлено «цукрову справу» на 211 млн грн

До суду направлено «цукрову справу» на 211 млн грн
Розкрадання цукру

Трьох екс-чиновників обвинувачують в організації корупційної схеми з розкрадання цукру на суму 211,65 млн грн

У середу, 30 серпня, прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до Черкаського районного суду Черкаської області обвинувальні акти стосовно колишнього заступника прокурора Київської області, екс-посадовця Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та керівника одного з суб’єктів господарювання. Цих трьох осіб обвинувачують в організації у період із липня 2015 року по лютий 2016 року корупційної схеми з розкрадання цукру на суму 211,65 млн грн, який зберігався на складах Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» у Черкаській області. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Досудове розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ завершили у березні 2017 року. Впродовж півроку, що минули відтоді, обвинувачені та їхні захисники ознайомлювалися з матеріалами слідства.

Нагадуємо, колишній заступник прокурора Київської області обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч.1 ст. 366 («Службове підроблення»), ч. 2 ст. 343 («Втручання у діяльність працівника правоохоронного органу») Кримінального кодексу України, екс-посадовець Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області – у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 («Зловживання владою або службовим становищем») і ч. 2 ст. 366 КК України, керівник суб’єкта господарювання – у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст. 205 КК України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: