Донбасу загрожує екологічна катастрофа, що дістанеться і Росії - Геращенко

Донбасу загрожує екологічна катастрофа, що дістанеться і Росії - Геращенко
Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в Мінських перемовинах Ірина Геращенко

На окупованих територіях може затопити шахти, адже на деяких з них при граничному рівні води 164 м, вода вже досягла рівня 163 м

Дії бойовиків на окупованих територіях Донецької та Луганської областей можуть призвести до екологічної чи техногенної катастрофи.

Про це в ефірі «5 каналу» заявила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в Мінських перемовинах Ірина Геращенко.

За її словами, через ведення Росією військових дій на сході України зараз на Донбасі виникли дуже серйозні екологічні ризики. Зокрема, на окупованих територіях може затопити шахти, адже на деяких з них при граничному рівні води 164 м, вода вже досягла рівня 163 м. 

«Росія мала би подумати, бо якщо там трапиться екологічна і техногенна катастрофа, то вона досягне території Російської Федерації через підземні води, через всі ці грунтові проблеми», – наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, в Авдіївці оголошено надзвичайну ситуацію техногенного характеру регіонального рівня.

Бойовики три доби обстрілювали житлові квартали Авдіївки. У вівторок, 13 червня, о 17:35 ворожі снаряди знову розірвалися в старій частині міста. Осколками було поранено жінку.

Понад тиждень газопостачання у м. Авдіївка Донецької області відсутнє. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: