Дожити до зарплати: рейтинг чиновників, у яких можна позичити найбільші суми (інфографіка)

Дожити до зарплати: рейтинг чиновників, у яких можна позичити найбільші суми (інфографіка)
Нардеп Хомутиннік виявився найщедрішим парламентарем України

Позичати гроші чиновники віддають перевагу у стабільних іноземних валютах

У кого із українських держслужбовців можна «перехопити до получки» - з’ясовували аналітики проекту «Декларації». Вони склали рейтинг найбільш щедрих депутатів.

Найщедрішим із них виявився народний депутат Віталій Хомутиннік. Загальна сума всіх позичених парламентарем і його дружиною коштів у перерахунку на гривні за курсом на 31 грудня 2017 року складає понад 408 млн.

Із майже 60-тисячним відставанням від нього лідирує харківський бізнесмен, власник готелів, телеканалів і ресторанів і за сумісництвом депутат Харківської міської ради Олександр Давтян. Треті особи заборгували їм з дружиною 12,5 млн доларів, або понад 350 млн гривень у національний валюті.

Третє місце нашого рейтингу виборов у минулому професійний боксер, а зараз - мер Києва Віталій Кличко. Свої кредити він також любить роздавати у доларах і євро. У сумі Кличко позичив валютний еквівалент 300 млн гривень.

Із незначним відривом від Кличка на четвертому місці опинився нардеп Юрій Дерев’янко. Він позичив своєму брату Олегу 10,5 млн доларів. І закриває першу п’ятірку позикодавців депутат Київської міської ради Костянтин Яловий, дружині якого заборгували 225 млн гривень.

У другу п’ятірку потрапила ще ціла низка депутатів - Енергодарської міськради Запорізької області Сергій Хоролець, нардепи Ярослав Дубневич і Вадим Нестеренко, Харківської облради Альберт Кононенко й Одеської - Олег Кутаделадзе.

У загальному підсумку виявилося, що позичати гроші чиновники віддають перевагу у стабільних іноземних валютах - у них було видано 66% усіх позик. Загалом же у 2017 році державні службовці задекларували позичених коштів на суму 12 млрд гривень.   


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: