Дві третини росіян прагнуть зближення із Заходом - опитування

Дві третини росіян прагнуть зближення із Заходом - опитування
Про підтримку курсу на зближення з Заходом заявили 71% опитаних

Бажання росіян дружити з Заходом досягло максимуму з початку століття

Дві третини росіян виступають за розширення політичних, культурних і економічних зв'язків з країнами Заходу, показало нове дослідження «Левада-центру».

Цей показник близький до історичного максимуму в березні 2000 року, коли за зближення із західними державами виступали 76% росіян. За даними центру, в листопаді цього року про підтримку курсу на зближення з Заходом заявили 71% опитаних.

juhuhu9

Соціологи відзначають запит росіян на зближення із Заходом одночасно зі зниженням негативу до США і Євросоюзу. За листопадовим відомостями Левада-центру, «в основному погано» і «погано» до Сполучених Штатів ставляться в сукупності 56% опитаних. Для ЄС цей показник становить 54%. Два місяці тому «в основному погано» і «дуже погано» до США ставилися 64% опитаних, а в січні 2016- го - 65%. Динаміка відношення до ЄС з січня покращилася на 4% - в листопаді негативно до Євросоюзу ставилися 54% опитаних.

У суспільстві є запит на нормалізацію відносин з головними західними державами, коментує заступник директора «Левада-центру» Олексій Гражданкін. Однак, за його словами, росіяни вважають, що ініціатива повинна виходити від Заходу.

Як повідомлялось, росіяни масово скаржаться на різке подорожчання продуктів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: