Джеймс Меттіс хоче стабілізувати відносини із КНР у військовій сфері

Джеймс Меттіс хоче стабілізувати відносини із КНР у військовій сфері
Джеймс Меттіс

США не збираються змінювати політику в Південно-Китайському морі

В рамках переговорів із своїм китайським візаві в Сінгапурі міністр оборони США Джеймс Меттіс намагатиметься вибудувати більш стійкі і гнучкі відносини між військовими двох країн. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Помічник міністра оборони США Рендалл Шрайвер, який опікується Індійсько-Тихоокеанським регіоном в американському оборонному відомстві, заявив, що Вашингтон і Пекін мають гарантувати те, що двосторонні протиріччя не переросту в катастрофу, у випадку виникнення. На думку Шрайвера китайці займають подібну позицію.

Згода очільника Міністерства оборони КНР Вея Фенхе провести зустріч в Сінгарупі є тому доказом, не зважаючи на скасування переговорів в Пекіні. Окрім того Рендалл Шрайвер нагадав, що керівник китайського оборонного відомства має запрошення відвідати США, яким він поки не скористався.

Контакти між воєнними відомствами США і КНР відрізняються нестабільністю і неодноразово до цього ставали жертвою загострення протиріч. За словами Помічника міністра оборони США Вашингтон хоче організувати регулярну взаємодію воєнних двох країн. Це дозволить сторонам краще розуміти наміри один одного, а також посилювати довірю.

При цьому, за словами Рендалла Шрайвера, навіть якщо між США і КНР станеться військовий інцидент, регулярна взаємодія дозволить попередити його ескалацію і вихід із під контролю. При цьому Міністр оборони США планує вкотре заяви китайській стороні, що американці планують робити в Південно-Китайському морі все, що дозволене міжнародним правом. В тому числі здійснювати обльоти літаків і проходження кораблів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: